Over Manfred Spaargaren

MANFRED SPAARGAREN

Manfred Spaargaren startte in november 1993 een zeer exclusieve confiserie in Amstelveen. Sindsdien maakt en verkoopt hij een groot assortiment met de heerlijkste door hem zelf ontwikkelde bonbons.

Sinds 22 juli 2010 staan de moderne chocoladekeukens in Uithoorn, waar dagelijks weer nieuwe combinaties worden samengesteld, uitgeprobeerd en geproefd.  Manfred Spaargaren blijft op deze manier steeds weer toonaangevend op zijn vakgebied.

chocolade-confiserie-small

EEN BEGRIP VOOR TOPRESTAURANTS

Manfred is een bon-vivant, alleen het beste is goed genoeg! Manfred is eigenlijk een smaakalchemist. Hij volgt de lifestyle trends, maar het aloude ambacht voert de boventoon met traditionele smaken als vers gebrande noten, koffie en zelfgemaakte esprits (geest van de likeur).

Manfred Spaargaren is al jaren een begrip voor toprestaurants, hotels en de betere banketbakkers.

Hij introduceerde als eerste chocolatier in Nederland, samen met de bekende wijnschrijver Hubrecht Duijker, de intussen bekende Pedro Ximenez sherry waarvan Manfred een heuze PX bonbon ontwikkelde. Sindsdien word deze stroperige sherry veelvuldig gebruikt in o.a. desserts door patissiers in sterren restaurants en collega chocolatiers. Meerdere treffende combinatie’s met wijn en chocolade volgde, zoals port, monastrell dulce, madeira, rose bonbon, marsala enz.

Manfred prijst zich gelukkig dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft weten te maken.

Ontdek de exclusieve bonbons gemaakt met passie en liefde!